Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Om webbplatsen

Naturhistoriska riksmuseets webbplats visas allra bäst i en modern webbläsare, exempelvis senare versioner av Safari, Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, eller Mozilla Firefox. För att se videoklipp behövs senare versioner av Flash Player, Windows Media Player eller Quick Time Player.

nrm.se har så kallad följsam design (responsiv) och sidorna anpassas efter vilken enhet du använder när du surfar hit. Vissa infogade tjänster, som Boka/köp biljetter och Lediga tjänster, hanteras på andra sätt.

Standard

Vi strävar efter att följa riktlinjerna i Vägledningen 24-timmarswebben. För innehållet använder vi HTML 4.01 DTD, presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS) 2.0-standard.

Tillgänglighet

Att använda innehåll på nrm.se

Du får använda text och bild från webbplatsen nrm.se för privat bruk. Ange källan Naturhistoriska riksmuseet. I de fall författare, fotograf eller illustratör angetts på sidan ska du ange även det, samt be om samtycke från denna.

Vid annan användning, i tryck eller digitala medier, måste du ha Naturhistoriska riksmuseets godkännande. E-posta din förfrågan inklusive länk till bild eller sida ifråga till webbredaktionen:

webbredaktionen@nrm.se

Personuppgifter

Kakor

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och som bland annat gör det möjligt att följa vad besökaren gör på webbplatsen och att spara personliga inställningar

Vi använder kakor bland annat för de delar av webbplatsen som kräver inloggning (till exempel vid nedladdning av vissa publikationer) för att identifiera inloggade användare och ge korrekta behörigheter. Om du inte loggar in behöver du inte ha kakor påslagna i din webbläsare för att webbplatsen ska fungera.

Mer om kakor på nrm.se

Personuppgifter vid prenumeration, tävlingar med mera

Personuppgifter som lämnas i samband med prenumeration på nyhetsbrev sparas i ett prenumerantregister och används inte i andra syften. Vill du ändra dina adressuppgifter eller ta bort dina personuppgifter, kontakta webbredaktionen:

webbredaktionen@nrm.se

Om du har lämnat personuppgifter i samband med en tävling eller undersökning sparas uppgifterna tills resultatet är klart. Uppgifterna används inte i andra syften.

Rätt att begära information

Du har rätt att begära information om de personuppgifter som behandlas om dig hos Naturhistoriska riksmuseet. Vill du veta om vi behandlar personuppgifter om dig, skicka en undertecknad begäran till oss. För mer information om dina rättigheter enligt Personuppgiftslagen (PuL), se:

www.datainspektionen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Offentlighetsprincipen

Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet och det innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.

Synpunkter?

Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar på webbplatsen. Har du synpunkter på nrm.se, kontakta oss och tala om vad du tycker! Skicka ett mejl till webbredaktionen:

webbredaktionen@nrm.se