Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


 • Huvudmeny

Lediga tjänster

Fossilen från utställningen Fossil och Evolution.

Vi har en mängd olika yrkeskategorier i vår verksamhet.

Inom den publika verksamheten finns till exempel museivärdar, museipedagoger, kommunikatörer och jourhavande biolog.

På vår avdelning för forskning och samlingar arbetar bland annat forskare, doktorander, förste assistenter, intendenter, forskningsingenjör och IT-utvecklare.

Sedan finns yrkesroller som stöder verksamheten så som fastighetshandläggare, tekniker, ekonomer och IT-personal.

Lediga tjänster

 • 2019-02-14
  Museivärd 75% vikariat
  Arbetsuppgifterna som museivärd handlar om att möta och ge den bästa servicen till våra besökare. I arbetet ingår bland annat försäljning och bokning av biljetter, kassahantering, butiksarbete, ge information till besökare, värdskap i Cosmonova och i utställningarna. Du ska även kunna svara för säkerheten för våra besökare och kunna ingripa vid larm- och nödsituationer. I tjänsten ingår för närvarande ansvarsområde bokningen, som bland annat innebär att rutiner för bokningsfunktionen ska hållas uppdaterade samt att nyheter och information om exempelvis nya visningar eller andra erbjudanden för besökarna kommuniceras till dina kollegor.
  Läs mer hos Visma länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2019-02-14
  Timanställd museivärd helger och lov samt sommar 2019
  Arbetsuppgifterna som museivärd handlar om att möta och ge den bästa servicen till våra besökare. I arbetet ingår bland annat försäljning och bokning av biljetter, kassahantering, butiksarbete, ge information till besökare, värdskap i Cosmonova och i utställningarna. Du ska även kunna svara för säkerheten för våra besökare och kunna ingripa vid larm- och nödsituationer.

  Anställningen inleds med introduktion under 12 vardagar veckorna 19-23. Därefter tjänstgöring under ca två helger i månaden och under skollov (som riksmuseum har vi skollovserbjudande för våra besökare under fler veckor för att fler från övriga landet ska kunna ta del av dessa. Under våren till exempel erbjuder vi sportlovsaktiviteter både v. 8 och 9). Ett krav är att du ska kunna jobba under sommaren 2019.

  Läs mer hos Visma länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • 2019-02-06
  Förste assistent till enheten för zoologi
  I tjänsten ingår praktiskt och administrativt arbete vid mottagande och hanteringen av däggdjur och fåglar med tyngd på Statens vilt. Fokus ligger på den administrativa delen med registrering av ärenden, muntlig och skriftlig kommunikation med andra myndigheter, privatpersoner samt annan personal inom museet. I arbetet ingår också föremåls- och databashantering samt lånehantering och röntgenfotografering. Arbetet kommer att utföras självständigt och i samarbete med befintlig personal.
  Läs mer hos Visma länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster