Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


 • Huvudmeny

Jag minns

 • Minns du elefantskeletten?

  Då museet slog upp sina portar i Frescati 1916 var de två gigantiska elefantskeletten det första besökarna mötte. Idag finns ett av dem i utställningen Livets mångfald, det andra står i museets bensal där våra forskare arbetar.

 • Minns du när Cosmonova var nytt?

  Cosmonova visar sedan 1992 film i världens största filmformat IMAX. På den 760 m² stora duken har vi visat allt från äventyr i rymden till resor många miljoner år tillbaka i tiden.

 • Minns du gapet?

  Den två meter höga munnen var själva ingången till utställningen Den sinnrika, som visade mellan 1999 och 2012. Formgivaren Liselotte Öhmans lät gjuta av sin mun och tänder och byggde sedan upp dem uppskalat i glasfiber.

 • Minns du lukten av valskeletten?

  Vad var det som fick utställningen med valskeletten att lukta? Jo, fettet i de över 100 år gamla skeletten hade härsknat. På 1980-talet fick de därför genomgå ett ”bastubad” och idag är lukten ett minne blott.

 • Minns du vår sovande dino?

  Vår sovande Psittacosaurus har hängt med länge och hunnit bo i tre olika utställningar. Den är fortfarande en favorit bland många av våra besökare. Men när ska den vakna?

 • Har du varit här på natten?

  Vad händer egentligen inne i det stora museet när alla utom nattvakten har gått hem? Natt på museet är en dramatiserad kvällsvisning för de som gillar att smyga omkring i mörkret…

Vad minns du?

Frossa fritt i dina minnen av museet, nya som gamla, och låt oss vara med! Här nedanför kan du ladda upp dina egna bilder från museet och berätta ditt minne kring dem.

#Naturenspalats100år på Instagram och Facebook

Du kan också berätta om dina minnen på vår Facebooksida, eller lägga upp dem på Instagram och tagga dem med #Naturenspalats100år.

Dela med dig av ditt minne

Mitt minne

Min bild


Publicering på webb och i sociala kanaler
För att andra också ska kunna ta del av din berättelse och dina bilder behöver vi ditt tillstånd att publicera dem, och att göra viss redigering.
Fyll i om vi får publicera bilden på nrm.se


Dina kontaktuppgifter - var noggrann!
Här gäller det att ange exakt korrekt e-postadress, annars kan vi ju inte återkomma till dig. *
User information​Personuppgifter

Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet vilket innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter