Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Vinn en klassresa och delta i utställning.

En tävling där eleverna fotar, filmar och berättar om platser i naturen de gillar! Vinsten är resa till en nationalpark och att delta i en utställning på Naturhistoriska riksmuseet!

Tävlingen är öppen för alla skolklasser i årskurs 4-6.

Gilla naturen är en del av ett nytt läromedel som handlar om att upptäcka, uppskatta och uppmärksamma barnens natur. Både läromedlet och tävlingen kopplar direkt till läroplanens mål och består av lärarhandledning med övningar, faktablad och film.

Övningarna genomförs både inne och ute och berör i första hand ämnena biologi, svenska, bild, geografi och idrott och hälsa. Syftet med läromedlet är att öka elevernas kunskap om naturen generellt och med särskilt fokus på naturskydd.

Tävlingen pågår mellan den 15 februari och den 30 september 2017. En vinnande klass belönas med en resa till en nationalpark i Sverige våren 2018. Tio klasser går till final och får medverka med sina tävlingsbidrag i en utställning om naturskydd på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm. Alla skolklasser som deltar får ett diplom och en fin affisch om naturskydd att hänga upp i klassrummet.

Spännande upplevelser i naturen väntar! Detaljerna finns hos gillanaturen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster