Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Fler filmer för skolor

Dessa filmer kan lärare boka åt klassen, för visning tisdag till fredag kl 10, 11 eller 12. Till flera av filmerna finns en lärarhandledning. 

För att klassen ska kunna byta en film i det ordinarie programmet gäller:

  • Att klassen består av minst 15 personer
  • Tisdag till fredag kl 10, 11 eller 12
  • Att det inte är skollov, erbjudandet gäller inte vecka 9, 26-33 och 44.
  • Ingen annan klass har bokat före
  • Välj film från det aktuella utbudet
  • Eller välj en av våra filmer för skolor, se listan nedan.

Kontakta bokningen, tel 08-519 540 00, för mer information.

Filmer som skolor kan boka 

Amazonas

Följ med på en 6 000 km lång upptäcktsfärd på Amazonas, den mäktigaste floden i världen.

Färden börjar högt uppe vid källan i Anderna och tar dig med ända fram till stränderna vid Atlanten.

I den täta växtligheten, djupt inne i djungeln, möter du indianstammar och medicinmän med kunskaper om växter med läkande krafter.

Arktis: isbjörnarnas värld

Följ isbjörnars och andras djurs kamp för överlevnad, i en miljö av smältande is, enorma glaciärer, spektakulära vattenfall och majestätiska snöklädda bergstoppar.

Längd: 40 min. Rekommenderas för årskurs 1 och uppåt.

Kombinera gärna filmen med en lektion i utställningen Polartrakterna.  

Affisch Born to be wild

Born to be wild

Möt Dr Beruté Galdikas och Dame Daphne Sheldrick, som vigt sina liv åt att skydda och hjälpa föräldralösa orangutanger och elefanter i Borneos regnskog och på Kenyas savann. Deras mål är att rädda dessa utrotningshotade djur för att slutligen kunna återföra dem till sin naturliga miljö.

Längd: 40 min. Rekommenderas från årskurs 1 och uppåt.

Utbildningsmaterial (på engelska)PDF
Gå till Världsnaturfonden WWF:s hemsidalänk till annan webbplats

Delfiner

Delfiner har länge fascinerat människan, kanske framförallt för att deras intelligens i många avseenden visat sig likna vår. Följ med till vattnen utanför Bahamas och Argentina och få, på ett underhållande och nära sätt, inblick i delfiners beteende och sätt att kommunicera med varandra.

Lärarhandledning DelfinerPDF

Korallernas värld

Upptäck några av världens största och vackraste korallrev - Stora Barriärrevet, de mystiska djuphavskorallerna vid Fiji och Tahiti samt de hajfyllda reven vid Rangiroa-atollen.

Följ med dykteamet Howard och Michele Hall och utforska dessa viktiga, men utsatta och ömtåliga ekosystem. Om vi inte slår vakt om dem kan de vara utdöda om 30 år!

Lärarhandledning Korallernas världPDF

Filmaffisch

Istidens jättar

Möt istida giganter som sabeltandade katter, jättetrögdjur och mammutar. Följ forskare i deras arbete med att kartlägga en tid när människan kämpade för sin överlevnad sida vid sida med ullhåriga jättedjur.

Längd: 40 min. Rekommederas för årskurs 2 och uppåt.

Kombinera gärna filmen med en lektion i Den mänskliga resan.

 

Kosmos - den oändliga resan

Hur stort är stort? Hur litet är litet? Filmen tar oss med på en resa från jordens yta till universums yttre och sedan tillbaka till atomens märkliga inre.

Med fantasieggande bilder hjälper filmen oss att binda ihop de stora avstånden, och sammanhangen, mellan mikrokosmos och makro-kosmos. En spännande och pedagogisk resa.

Lärarhandledning KosmosPDF

Människokroppen

Följ med på en unik resa i ditt inre! Utforska, med hjälp av innovativa filmtekniker, kroppens små vardagsmirakler som håller den i full aktivitet från morgon till kväll.

Se hur ett barn utvecklas i mammans mage och följ den blixtsnabba impulsen i en hjärncell som rör sig med en hastighet av över 400 km/timme.

Nilen - ett flodäventyr

Åk med på en spännande och storslagen resa längs en av världens största och farligaste floder, den Blå Nilen - känd som flodernas Mount Everest. Expeditionen genomfördes 2004 och blev den första någonsin som lyckats ta sig från källan till utloppet i Medelhavet.

En sträcka på mer än 500 mil och med till synes oöverstigliga utmaningar som livsfarliga forsar och vattenfall, aggressiva krokodiler och flodhästar, malaria och Saharas stekande sol. Filmen är flerfaldigt belönad.

Filmaffisch

Osynliga mysterier

Den här filmen gör det osynliga synligt. Du får se sådant som ditt öga annars inte uppfattar, för att det är för snabbt, för långsamt eller för litet.

Längd: 40 min.

Rekommederas för årskurs 2 och uppåt.

Lärarhandledning till Osynliga mysterierPDF

Bokning

För att boka lektioner i utställningarna eller biljetter till Cosmonova, ring bokningen:
08-519 540 00
Öppet alla dagar kl 10-16


Till Kontakt och bokning