Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Dream Big

Vi skapar framtiden

En inspirerande och hoppfull film om människans uppfinningsrikedom.

Se häpnadsväckande konstruktioner och hör fascinerande berättelser om mänsklig innovation. Upplev Kinesiska muren, världens högsta byggnader, solbilar och smarta hållbara städer i världens största filmformat. En film om att våga följa sina drömmar och bidra till en bättre värld!

Bild från KInesiska muren

En mur byggd av ris. Kinesiska muren har överlevt tusentals år och hemligheten är bland annat klibbigt ris som dåtidens tekniker tillsatte i murbruket. Det förbättrar hållbarheten.

Kvinnlig ingenjör visar en elev ett modellbygge.

När civilingenjör Menzer Pehlivan var liten var hon med om en förödande jordbävning i Turkiet. Hon bestämde sig för att arbeta med skydd mot sådana katastrofer. Här använder hon vardagliga föremål för att visa hur ingenjörer kan utforma säkra byggnader.

Foto av en solparksanläggning med speglar.

Ingenjörer letar ständigt efter sätt att producera förnybar energi och bidra till en hållbar framtid. Världens största solvärmesystem finns i Mojave-öknen. Det består av enorma mängder speglar.

Bild av brobygge.

Det finns utmaningar överallt. Här arbetar tekniker med en ny gångbro i Haiti för att hjälpa människor att komma över en besvärlig flod.

Hör och se vad några besökande tyckte efter förhandspremären!

Program

Se när filmen visas

Priser

Barn och unga upp till 18 år: 60 kr
Vuxna: 120 kr

filmaffisch för Dream Big

Filmfakta

Rekommenderad ålder: från 5 år och uppåt.
Om åldersgräns på Cosmonova

Svensk berättare:
Bahar Pars

Längd:
ca 42 minuter

Producerad av:
MacGillivray Freeman

Originaltitel:
Dream Big

Reaktioner från besökare

tekniker

Elin Ekberg, Konsult ÅF: Filmen är en ögonöppnare som visar vad som är möjligt. Helena Söderqvist, civilingenjör på KTH: En inspirerande upplevelse!

tekniker

Agnes Hansson, KTH-student: Filmen var jättebra och välgjord! Ebba Lindgren, KTH-student: Den här vill jag visa för mina syskonbarn! Den visade ett större perspektiv.

Miram Bayat och Maryan Bouraleh.

Mariam Bayat: Den visar samhällsnyttan och hur man kan lösa problem. Maryan Bouraleh, KTH-student: Den gav andra perspektiv och framtidshopp.

Tillgänglighet

Om rullstolsplatser, barnvagnar, teleslinga och engelskt tal.

Tillgänglighet