Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Dream Big

Vi skapar framtiden

En inspirerande och hoppfull film om människans uppfinningsrikedom. Premiär 26 mars. Bokningsbar från och med 14 februari.

Se häpnadsväckande konstruktioner och hör fascinerande berättelser om mänsklig innovation. Upplev Kinesiska muren, världens högsta byggnader, solbilar och smarta hållbara städer i världens största filmformat. En film om att våga följa sina drömmar och bidra till en bättre värld!

Bild från KInesiska muren

En mur byggd av ris. Kinesiska muren har överlevt tusentals år och hemligheten är bland annat klibbigt ris som man tillsatt i murbruket. Det förbättrar hållbarheten.

Kvinnlig ingenjör visar en elev ett modellbygge.

Följ den inspirerande historien om civilingenjör Menzer Pehlivan. När hon var liten var hon med om en förödande jordbävning i Turkiet och hon bestämde sig för att göra skillnad. Här använder hon vardagliga föremål för att visa hur ingenjörer kan utforma säkra byggnader.

Foto av en solparksanläggning med speglar.

Ivanpah Solar Electric Generating System i Mojave-öknen är det största solvärmeverket i världen. Det består av 173.500 heliostat-speglar och har en bruttokapacitet på 392 megawatt. Ingenjörer letar ständigt efter sätt att använda förnybar energi för att bidra till en hållbar framtid.

Bild av brobygge.

Humanitär teknik. Ingenjörer arbetar på en ny gångbro i Haiti. Broar som dessa, byggda i utvecklingsländer, är ett nytt arbetsfält som kallas humanitär teknik.

Program

Se när filmen visas

Priser

Barn och unga upp till 18 år: 60 kr
Vuxna: 120 kr

filmaffisch för Dream Big

Filmfakta

Rekommenderad ålder: från 5 år
Om åldersgräns på Cosmonova

Svensk berättare:
Ej fastställd

Längd:
ca 45 minuter

Producerad av:
MacGillivray Freeman

Originaltitel:
Dream Big

Tillgänglighet

Om rullstolsplatser, barnvagnar, teleslinga och engelskt tal.

Tillgänglighet