Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag-söndag 10-18


  • Huvudmeny

Bli en av oss!

Klubben för dig mellan 6–15 år som gillar dinosaurier, valar, mammutar och andra djur.

Som medlem får du möjlighet till specialvisningar och att se spännande föremål som ingen annan besökare får se, träffa forskare och mycket mer! Du kan hämta ut din medlemspin i museets information när du blivit medlem.

Bild på ripor

Ripor får det allt svårare

Ripor lyckades de överleva i Europa efter istiden, genom att flytta allt längre norrut och högre upp i bergen. Men hur goda överlevnadskonstnärer riporna än är, finns en gräns även för dem. I en ännu varmare framtid har de ingenstans att ta vägen.

Kan man göra nya mammutar?

Ja, kan man verkligen göra så att det föds nya mammutar. Love,  Dahlén som arbetar som forskare på museet han vet om det går.

Museosaurien har träffat Love Dalén för att fråga om hans resor till Sibirien där han letar efter  mammutar och andra utdöda djuroch om hans forskning. Titta på filmen ovan för att få reda på om det går att göra nya mammutar och läs artikeln om Love här nedan.

Anslagstavla med tävlingslapp

Tävling: Rita ditt djur!

Rita och skriv gärna varför du och det djur du ritat gillar samma temperatur, mat eller något annat. Skicka din teckning till museosaurien@nrm.se eller Museosaurien, Naturhistoriska riksmuseet, box 50 007, 104 05 Stockholm.

Vinnarnas teckningar visas här och alla vinnare får en present med posten. Senast den 30 april måste vi ha din teckning.

Vill du veta mer?

Karta

Vad vet du om arktis?

Visste du att Isbjörnar kan sniffa sig till en säl som befinner sig 30 kilometer längre bort? Hur långt bort kan du känna en lukt?

Love Dahlén med mammutben

Han letar mammutar!

Tänk att en sommar få vistas flera veckor i ett kallt, grått och mulet Sibirien. Tycker du inte att det låter roligt?

Myxoxe

Myskoxar – nutidens mammutar?

Jo, myskoxar gillar också kyla och är rätt stora men de är släkt med getter och får.