Hitta hit:
T-bana: Universitetet
Frescativägen 40

Ordinarie öppettider:
Tisdag–fredag 11–17
Lördag–söndag 10–18

  • Huvudmeny

Garnera med blad av choklad

Om det blir några över av dessa toppsnygga blad i choklad går de att frysa in och spara till ett annat tillfälle.

Blad och smält choklad

Du behöver

  • Mörk choklad.
  • Några blad (plocka gärna olika blad, en del blir bättre än andra).
Blad och smält choklad

Gör så här

  1. Sätt en kastrull med vatten på spisen.
  2. Ställ en djup tallrik ovanpå som lock.
  3. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i tallriken.
  4. När vattnet kokar smälter chokladen.
  5. Pensla ett lager choklad på undersidan av ett blad.
  6. Lyft över bladet till en ren tallrik.
  7. Ställ tallriken med alla bladen i kylen tills de har stelnat.
  8. Pensla sedan på ytterligare ett lager choklad.
  9. Låt stelna.
  10. Dra försiktigt bort bladen från chokladen.

Text och bild: Gunilla Kjellander